Saturnus Nyelviskola Miskolc

Eredmények

ECL nyelvvizsga - Vizsgaeredmények

ECL nyelvvizsga eredmény

A vizsgaeredményt a vizsgázói azonosító szám és a jelentkezésedet követően számodra megküldött jelszó segítségével a vizsgázói oldaladon lekérdezheted a vizsga után 30 nappal. Előzetes vizsgaeredmény közlésre nincs lehetőség.

Sikeres vizsga esetén a nyelvvizsga-bizonyítványt a vizsgád után 9 héttel átveheted iskolánk ügyfélszolgálatán. Amennyiben jelentkezéskor a bizonyítvány átvételének módjául a postai kézbesítést választottad, bizonyítványod postázzuk az értesítési címre. A postai kézbesítés díját átvételkor kell kifizetned.

ECL nyelvvizsga értékelés

Írásbeli vizsga
Írásbeli vizsgád akkor sikeres, ha az írásbeli kommunikáció és az olvasott szöveg értése feladatok összeredménye eléri a 60%-ot, de készségenként minimum a 40%-ot.

Amennyiben az olvasott szöveg értése feladaton eléred a minimum 40%-ot, és az írásbeli kommunikáció, azaz a levélírási feladatod eredménye 80%, akkor a két vizsgafeladat átlageredménye 60%, azaz sikeres az írásbeli vizsgád. Ez az eredmény fordított esetben is érvényes.

Szóbeli vizsga
Szóbeli vizsgád akkor sikeres, ha a szóbeli kommunikáció és a hallott szöveg értése feladatok összeredménye eléri a 60%-ot, de készségenként minimum a 40%-ot.

Amennyiben a hallott szöveg értése feladaton eléred a minimum 40%-ot, és a szóbeli kommunikáció eredménye 80%, akkor a két vizsgafeladat átlageredménye 60%, azaz sikeres a szóbeli vizsgád. Ez az eredmény fordított esetben is érvényes.

Komplex nyelvvizsga
A komplex nyelvvizsgád akkor sikeres, ha a teljes vizsgád, azaz a 4 mért készség összeredménye eléri a 60%-ot, de készségenként minimum a 40%-ot.

ECL nyelvvizsga ismétlés

Abban az esetben, ha a komplex nyelvvizsgából az írásbeli- vagy a szóbeli vizsga nem sikerül, a sikertelen vizsga megismételhető. Legközelebb csak a sikertelen vizsgából kell felkészülnöd és újra vizsgáznod, kedvezményesebb vizsgadíjért. Az írásbeli- vagy a szóbeli vizsgát korlátlan alkalommal megismételheted, nincs elévülési idő. A legközelebbi nyelvvizsga időpontokról a Vizsgaidőpontok oldalon tájékozódhatsz.

Amennyiben még szükséged van nyelvtani rendszerezésre, szókincsfejlesztésre vagy szeretnéd gyakorolni a nyelvvizsga feladatait, akkor az Előkészítők oldalon tájékozódhatsz.