Saturnus Nyelviskola Miskolc

Online írásbeli

A belépéshez jelszó szükséges, melyet a próbanyelvvizsga díj befizetése után küldünk el számodra.

Angol
Német
Eredmények

A kitöltéshez Internet Explorer 6 vagy annál újabb böngészőre és hangszóróra vagy fejhallgatóra lesz szükséged.

ECL nyelvvizsga - Próbanyelvvizsga

ECL próbanyelvvizsga

Kockázat nélkül kipróbálhatod, hogy nyelvtudásod megfelel-e az ECL nyelvvizsga követelményeinek, vagy szükséged van nyelvi ismereteid fejlesztésére a nyelvvizsgára jelentkezés előtt.

A próbanyelvvizsga során ugyanolyan feladattípusokkal és helyzetekkel találkozol, mint egy ECL nyelvvizsgán. Alkalmad nyílik megismerni és megoldani a nyelvvizsga feladatokat az adott szintnek megfelelő idő alatt.

Akkreditált vizsgahelyünk az ECL nyelvvizsgával azonos módon méri fel nyelvtudásod. A próbanyelvvizsga értékelése az ECL Vizsgaközpont által meghatározott értékelési szempontok alapján történik.

Lehetőséged van a komplex próbanyelvvizsga írásbeli részét és a hallás utáni szöveg értése feladatokat online is elkészíteni.

A próbanyelvvizsgán való részvételednek köszönhetően pontosan fogod tudni, hogyan történik a jelentkezés, hogyan zajlik a nyelvvizsga, milyen típusú feladatokra számíthatsz, hogyan oszd be az idődet. Vizsgarutint szerzel, és közelebb kerülsz a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzéséhez.

ECL próbanyelvvizsga részei

Írásbeli próbanyelvvizsga

1. Olvasott szöveg értése
A vizsgázónak két különböző típusú szövegértési feladat helyes megoldásával kell igazolnia, hogy szótár nélkül képes megérteni a vizsgaszint követelményeinek megfelelő nehézségű általános szöveg tartalmát.

2. Írásbeli kommunikáció
A vizsgázónak két meghatározott szószámú fogalmazást kell szótár nélkül megírnia, a megadott szempontok szerint.

Szóbeli próbanyelvvizsga

1. Hallott szöveg értése
A vizsgázónak két szöveg kétszeri meghallgatása alapján a kapott feladatlapok helyes kitöltésével kell igazolnia, hogy képes megérteni a vizsgaszint követelményeinek megfelelő nehézségű beszélt nyelvi szövegeket. A szöveg CD lemezről hangzik el.

2. Szóbeli kommunikáció
Az ECL próbanyelvvizsga szóbeli kommunikáció részénél a jelöltek párban, páratlan számú vizsgázó esetén hárman adnak számot tudásukról. A két vizsgáztató tanár közül az egyik, aki a diákokkal szemben foglal helyet, egyfajta moderátori szerepet tölt be. A másik vizsgáztató a vizsgázók teljesítményét értékeli, és közvetlenül nem vesz részt a szóbeli kommunikációban.

a. Bemutatkozás
Időtartam: 3-5 perc
Ennek a résznek az a célja, hogy a vizsgázók feloldódjanak, ráhangolódjanak a szóbeli próbanyelvvizsgára, és a vizsgáztató megismerje a vizsgázókat. A vizsgának ezt a részét nem értékelik.

b. Irányított beszélgetés
Időtartam: 5-8 perc
A vizsgáztató beszélgetést kezdeményez az általa kiválasztott téma alapján, amit a vizsgázóknak közösen kell megvitatniuk. A vizsgáztató főleg akkor kérdez, ha a vizsgázók elakadnak a beszélgetésben.

c. Önálló témakifejtés vizuális stimulus alapján
Időtartam: 5-8 perc
A vizsgáztató olyan képeket mutat a vizsgázóknak, amelyek egy témakört dolgoznak fel. A képeken látottakról, és azok alapján az adott témáról kell a vizsgázóknak beszélniük. A vizsgáztató szükség esetén kérdésekkel segíti a vizsgázókat.

ECL próbanyelvvizsga menete

Az írásbeli próbanyelvvizsga időtartama alapfokon 85 perc, középfokon 120 perc, felsőfokon 135 perc. Ezután 30 perc szünet következik, ami jó alkalom egy kis felfrissülésre.

Szünet után a szóbeli vizsga a hallás utáni szöveg értése vizsgarésszel kezdődik. Amikor ezzel a feladattal elkészültél, legközelebb már csak a szóbeli kommunikációhoz megadott időpontban kell megjelenned. A szóbeli kommunikáció időtartama 15-20 perc.

Az írásbeli- és a szóbeli próbanyelvvizsgát külön is leteheted, ekkor csak az adott vizsga időpontjára kell megjelenned.

Online írásbeli

Az ECL próbanyelvvizsga írásbeli részét és a szóbeli vizsga hallott szöveg értése feladatát elkészítheted az interneten keresztül is.

A próbanyelvvizsga internetes része egyszerű és világos, nem igényel informatikai ismereteket. A vizsgafeladatok az ismert feladattípusok egyszerűen használható online változatai: feleletválasztós teszt, többválasztós teszt, szöveg-kiegészítés vagy összepárosítás. Az internetes válaszadási mód kivitelezése miatt, az egyes vizsgarészt mérő feladatok megoldásához feladatonként 5 perccel több idő áll rendelkezésedre az ECL nyelvvizsga időtartamához képest.

Online írásbeli menete

A jelentkezés elküldését és az online írásbeli díjának befizetését követően e-mailben küldjük el a belépéshez szükséges felhasználói nevet és jelszót.

Miután a felhasználói nevet és jelszót megkaptad, kattints rá az oldal elején található Online írásbeli ablakban a arra nyelvre, amelyből próbanyelvvizsgázni szeretnél.

Írd be a megjelenő ablakba a felhasználói neved és jelszavad, majd elkezdheted az írásbeli próbanyelvvizsga olvasott szöveg értése feladatát. Az idő mérése vizsgarészenként történik. Kérjük, ne tippelj a feladatok megoldása közben, mert a kiértékelés nem a valós tudásodat fogja tükrözni.

Próbanyelvvizsgádat felfüggesztheted, majd egy tetszőleges időpontban folytathatod. Az abbahagyott feladatot a rendszer nem őrzi meg, ezért ilyen esetben ismételten meg kell oldanod. Ebben az esetben a meglévő jelszavaddal és felhasználói neveddel léphetsz be újra a rendszerbe.

Online írásbeli eredmények

A befejezett olvasott szöveg- és hallott szöveg értése feladatokat a rendszer értékeli, míg az íráskészséget ellenőrző feladat javítását és értékelését az ECL Vizsgaközpont végzi.
Az összesített eredményről e-mailben kapsz értesítést.

A próbanyelvvizsga megírása után egy héttel a jobb oldali Online írásbeli ablakban található eredmények gombra kattintva megtekintheted próbanyelvvizsgád írásbeli részének összes megírt feladatát a részletes javítással együtt, és lehetőséged van az eredmény kinyomtatására.

Jelentkezés

ECL próbanyelvvizsgára honlapunkon vagy ügyfélszolgálatunkon jelentkezhetsz. Amennyiben ügyfélszolgálatunkat választod, a jelentkezési lapot letöltheted innen.

Jelentkezési lap

Vizsgahalasztás

A halasztási kérelemhez szükséges nyomtatványt letöltheted innen.

Halasztási kérelem

Fontos tudnivalók

A próbanyelvvizsgával kapcsolatban még nem érintett tudnivalókat letöltheted innen.

Fontos tudnivalók