Saturnus Nyelviskola Miskolc

Nyelvek

angol
német
olasz
spanyol
eszperantó

Oktatott nyelvek

Amennyiben nyelvet szeretnél tanulni, az itt leírtak segítségedre lehetnek egy nyelv kiválasztásánál, vagy megerősíthetik benned döntésed helyességét. Megtudhatod, hogy melyik nyelvet miért érdemes választani és hol hasznosíthatod.

Angol

A most felnövekvő generáció számára nem kétséges, hogy legalább két európai nyelvet kell beszélnie mire felnőtt korba lép, és az egyik biztosan az angol lesz. Sok olyan felnőtt van aki most dönt úgy, hogy ezt a nyelvet sajátítja el, hiszen a sikeres karrierhez elengedhetetlen.

Az angol nyelv tanulása az egyik legideálisabb választás számukra és mindenki számára, akik nyitni akarnak a világ felé. Az angol jelentőségét ma már nem szükséges hangsúlyozni.
A sikeres élet egyik kulcsa az angol nyelv megértése és használata, legyen szó üzleti életről, kereskedelemről vagy új kapcsolatok, barátságok kereséséről.

Internet, utazás, munkavállalás vagy éppen egy számítógépes játék menüje, és még sorolhatnánk, hogy a hétköznapi élet hány területén hasznosítható az angol. Bátran nevezhetjük a világ első számú nyelvének.

Német

Hazánk uniós csatlakozását követően még jobban felértékelődött a német nyelvtudás. Európában mintegy százmillió ember anyanyelve a német, és még ennél is magasabb azok száma, akik idegen nyelvként tanulják.

Európa vezető vállalatai németek: Allianz, Audi, BMW, Bosch, Herlitz, Mercedes-Benz, SAP, Siemens, melyek közül több megtalálható Magyarországon is. Sok német érdekeltségű kis- és középvállalkozás működik Európában, ezért a német nyelvtudás nagymértékben megkönnyíti a munkavállalást.

A továbbtanuláshoz szükséges pluszpontokhoz, vagy a diplomához nélkülözhetetlen nyelvvizsga megszerzéséhez az egyik legjobb választás ennek a nyelvnek az elsajátítása. A német nyelv ablak Európára.

Olasz

Az olasz nem tartozik a világnyelvek közé, mégis egyre többen érdeklődnek iránta. Akik az olasz nyelv tanulásába kezdenek nem egy nyelvbe, hanem egy életstílusba, a "dolce-vita" érzésbe szerettek bele.

Egy népbe, akinek az életszeretete, szépérzéke magával ragadja az embert, és egy nyelvbe, mely maga a zene. Egy országba, melynek levegőjében ma is érződik több ezer éves történelme és kultúrája. Egy gasztronómiába, melyről hosszan lehet áradozni, de igazán enni és élvezni érdemes.

Aki egyszer már ellátogatott ebbe a pezsgő országba, az tudja, hogy vissza is fog menni. Aki beleszeretett, az a nyelvét is magáénak akarja tudni, hogy része legyen ennek az életérzésnek, megismerje milyen az, ha egy idegen országban az emberek barátként tekintenek rá csak azért, mert olaszul szól hozzájuk.

Spanyol

Az Ibériai-félsziget legelterjedtebb nyelve a spanyol. Brazília, Haiti, Francia- és Holland Guyana kivételével nemzeti nyelve valamennyi közép- és dél-amerikai államnak. A francián kívül az egyik legnagyobb újlatin nyelvnek számít, az angol és a kínai után a legtöbb ember anyanyelve a világon.

Könnyen tanulható, dallamos és egyszerű a kiejtése. Spanyolország egyedi hangulatát a kultúra, a tengerpart és a gyönyörű tájak együttese adja, és ne feledkezzünk meg az egyre népszerűbb spanyol konyha remek ételeiről és italairól, melyek zamatos, pikáns ízükkel teszik feledhetetlenné az étkezés élményét.

A spanyol nyelv remek választás a nyaralni vágyóknak és a spanyol kultúra iránt érdeklődőknek, ezen kívül számos munkalehetőséget is kínál.

Eszperantó

Az eszperantó nyelv egy 18 éves varsói diák zseniális ötletéből született. Ez a fiatalember, akit Zamenhofnak hívtak, kilenc évig dolgozott találmányán, és 1887-ben jelentette meg nyelvtervezetét. Egy közös nyelv megalkotásával kívánta elérni, hogy a különböző nemzetiségű emberek könnyebben szót értsenek egymással.

Az eszperantó nyelvre jellemző, hogy úgy ejtjük, ahogy írjuk, minimális és logikus a nyelvtana, nincsenek kivételek. Szókincse nemzetközi, és minden szóból legalább tíz másik képezhető. A többi nyelvhez képest ugyanolyan szint eléréséhez csak 20-25% idő- és energiaráfordítás szükséges. Államilag elismert nyelvvizsga tehető, ami pontot ér a felvételin, és a legtöbb felsőoktatási intézmény elfogadja a diplomához.

Évente több száz ifjúsági, szakmai, turisztikai és szórakoztató rendezvény kerül megrendezésre. Ingyenes szállás vehető igénybe az egész világot átfogó vendéglátó-hálózat segítségével. Sok tízezer eredeti mű és műfordítás, hetilap, magazin és folyóirat olvasható eszperantó nyelven. A világhálón számos eszperantó nyelvű weboldal található.