Saturnus Nyelviskola Miskolc

Hírek, érdekességek

Turrón de Jijona

Hagyományos spanyol karácsonyi édesség

Hozzávalók:
10 dkg méz
25 dkg hámozott, darált mandula
0.5 kg cukor
2 tojásfehérje

Elkészítés:
Először kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd hozzákeverjük a mandulát.
Fölmelegítjük a mézet és hozzákeverjük a cukrot, kevergetve addig főzzük
a masszát, amíg forrni nem kezd.
Hozzáadjuk a tojásfehérje és mandula keverékét, jól összekeverjük, és
lassú tűzön, kevergetés mellett 10 percig főzzük
Sütőpapírral kibélelt tepsibe ostyalapot helyezünk, beletöltjük a masszát,
majd újabb ostyalappal lefedjük. Hűvös helyen minimum egy hétig állni hagyjuk, majd felszeleteljük.

Jó étvágyat!

vissza a hírekhez