Saturnus Nyelviskola Miskolc

Hírek, érdekességek

Pikáns káposzta bajor módra

Ha unjátok már a szokásos krumpli, rizs, párolt zöldség köretet, próbáljátok ki a következő káposzta receptet. Biztos vagyok benne, hogy nem fogtok csalódni e remek bajor ételben, és ezután mindig az asztalra kerül a sült húsok mellé.

 

Hozzávalók:
1 ek. köménymag
1 teáskanál só
1 vöröshagyma
4 ek. olaj
4 ek. fehérbor-ecet
½ teáskanál törött bors
1,25 kg gyalult fehér káposzta
só, bors

Elkészítés:
A káposzta levét kinyomkodjuk, majd egy tálba rakjuk, és sót, köménymagot szórunk rá. Ezután leforrázzuk, majd leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát, és így pirítjuk tovább. Közben sóval, borssal fűszerezzük, borectet öntünk hozzá, majd állni hagyjuk kicsit. Végül pl.grillétellel, frissensülttel kínáljuk.

vissza a hírekhez