Hozzávalók:
3 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
2 nagy hagyma,
2 burgonya,
2 zsenge sárgarépa,
2 petrezselyemgyökér,
2 póréhagyma,
2 zellerlevél,
1 fej karfiol,
10 dkg zöldbab,
30 dkg főtt szárazbab,
3 közepes nagyságú paradicsom,
őrölt fekete bors,
só,
10 dkg makaróni,
reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Öblös fazékban felhevítjük az olajat, beletesszük a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott hagymát, a meghámozott, kockára vágott burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a finomra vágott póréhagymát és zellerlevelet, a virágaira bontott karfiolt és a sót. A zöldséget üvegesre pirítjuk, vigyázzunk, hogy meg ne barnuljon! Lassan hozzáöntjük a forró vizet, fél óra múlva beletesszük a főtt babot, a meleg vízbe mártott, meghámozott, darabokra vágott paradicsomot, a borsot. Lefödve takaréklángon negyvenöt percig főzzük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a darabokra tört makarónit. Parmezán sajttal bőven megszórva, vagy a sajtot külön kínálva tálaljuk.
angol