Saturnus Nyelviskola Miskolc

Hírek, érdekességek

Közeleg a német filmparádé

A Berlin-Brandenburgi mozirégiótól elválaszthatatlan a Berlinale, a berlini nemzetközi filmfesztivál, amely minden év februárjában világsztárokat, filmművészeket és forgalmazókat vonz.

 

Ez a rendezvény igencsak összehasonlítható a cannes-i vagy velencei filmfesztiválokkal, mert a kb. 400 bemutatott film közül a legtöbb esetében itt kerül sor az európai vagy vilagpremierre. A legjobb film az arany medvét nyeri el, a legjobb rendezőt, a legjobb férfi és női színészt, a legjobb filmzenét pedig az "ezüst medvével" díjazzák. a reklám, panoráma, fórum, generációk, a német film távlatai, rövidfilm-program, retrospektív és hommage szekciók mellett érdekes különleges rendezvények és a Berlinale Talent Campus egészítik ki a programot.

A 2008-as Berlinale Talent Campust az érzelmesség és film témának szentelték. A filmkészítők olyan érzelmeket akarnak kelteni, amelyek lebilincselik és megérintik a nézőket. Ebben az évben a filmkészítés különböző területeiről érkező fiatal művészek szakértők segítségével szemináriumok és rendezvények keretében ültethetik ezt át a gyakorlatba. A több mint 3300 jelentkezőből kereken 120 országból kb. 350 művészt választottak ki, túlnyomó részben olyan országokból, ahol most fejlődik a filmipar. Az ebben a keretben megrendezésre kerülő "Berlin Today Award" rövidfilm-verseny a Campus résztvevőinek lehetőséget kínál, hogy a világ minden részéről érkező fiatal filmeseket Németországgal/Berlinnel mint filmes helyszínnel kapcsolják össze és rövidfilmeket készítsenek.

A Berlinale 2008. február 07-17. között kerül megrendezésre a Potsdamer Platz-on található Filmpalotában.

vissza a hírekhez