Saturnus Nyelviskola Miskolc

Hírek, érdekességek

Készülődik Bécs

Az osztrák fővárosban főg eldőlni ki lesz Európa legjobb futball csapata 2008-ban. A döntő gólokat a bécsi Ernst Happel stadionban nézhetik meg a focirajongók, az ünneplésnek pedig a bécsi Práter fog otthont adni.

 

Az Ernst Happel Stadion a Práterben van, amely az egykori Duna menti császári vadászterületen áll. Az erdők és mezők mellett itt található az óriási vidámpark is, a híres óriáskerékkel.

A meccsek nézői a stadion közvetlen szomszédságában találják az ún. Jezsuita-mezőt, ahol kipihenhetik a szurkolás fáradalmait. Számos vendéglő is várja őket, többek között a nevezetes Schweizerhaus tipikus bécsi konyhával és eredeti Budweiser sörrel, az Estencia Santa Cruz vagy a Tribüne Krieau. A Práter a belvárosból az U1 és U2 metróval percek alatt elérhető.
Evés, ivás, bulizás

Jól érezhetitek magatokat a heurigerekben, a Múzeumi Negyedben, amely az óváros közkedvelt chillout szórakozóhelye, vagy a Naschmarkton, Bécs multikulturális találkozóhelyén.

További szórakozási lehetőség kínálkozik a szabadban a Duna-csatornánál, ahol a Strandbad Herrmann, a fürdőhajó, a Café Bar Urania és az Adria Wien garantálja a riviérai hangulatot. De élvezhetitek a nyarat a Summer Stage-n, a Sand in the City-n és az egyetemi campuson is.

Napközben Bécs legnagyobb bevásárlóutcája, a Mariahilfer Strasse csalogat, a belvárosban divatos butikok csábítanak vásárlásra.

A Fan Dome június 7-én és 8-án, valamint június 12-16-ig a bécsi városi csarnokba (D csarnok) költözik, és a nemzetközi DJ-világ legnagyobb sztárjait vonultatja fel.

Mindenképp érdemes kilátogatni ebben az időben Bécsbe, ahol a focimeccsek mellett fergeteges hangulat és szórakozási lehetőség vár mindekit!

forrás: nemetportal.hu

vissza a hírekhez