Saturnus Nyelviskola Miskolc

Hírek, érdekességek

Hálaadás napi pulyka

Az amerikaiak legnagyobb ünnepe a hálaadás. És mint mindnyájan tudjuk, ez az ünnep olyan elképzelhetetlen nekik pulyka nélkül, mint nekünk a karácsony bejgli nélkül, vagy a húsvét sonka nélkül. Lássuk, hogy hogyan is készítik.

 

Hozzávalók:
egy egész pulyka, nyak és belsőségek nélkül
12,5 deka vaj
2-3 kimagozott, felszeletelt alma
2-3 szétzúzott fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál bors
1 üveg száraz pezsgő
1 sütőzacskó

A pulykát öblítsük le vízzel, ezután itassuk fel róla a nedvességet, majd sóval, borssal dörzsöljük be. A pulykamellet fedő bőr alá be kell nyomkodni a vajat, a pulyka belsejébe pedig beletenni az almaszeleteket. A pulykát ezután tegyük a sütőzacskóba. A pezsgő egy részét a pulyka belsejébe kell önteni, a többit a sütőzacskóba. A pulykát 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül három és fél óráig süssük. Szeletelés és tálalás előtt körülbelül 15 percig hagyni kell állni.
A sült mellé kerülhet az asztalra még áfonyaszósz, krumplipüré, zöldbab és sütőtöktorta.

vissza a hírekhez