Saturnus Nyelviskola Miskolc

Hírek, érdekességek

Folyamatosan nő az érdeklődés az ECL nyelvvizsga iránt.

A NYAT elfogadta az ECL nyelvvizsgarendszer szinthatmonizációs dokumentációját.

2007-ben az előző évihez képest több mint duplájára emelkedett a magyarországi ECL vizsgázók száma. A folyamatosan növekvő érdeklődés mögött egyebek mellett a nyelvvizsgák szakmai megbízhatósága, a Közös európai referenciakeret szintleírásaihoz igazodó követelményrendszer, továbbá a vizsganyelvek számának növekedése (jelenleg 11 nyelvből lehet ECL nyelvvizsgát tenni) húzódik meg. A NYAT az elmúlt év őszén elfogadta az ECL vizsgaközpont által benyújtott szintazonossági dokumentációt, ezt követően a szintharmonizációs folyamat lezárásaként az ECL vizsgarendszer áttért a vizsgaszintek KER szerinti elnevezésére. A 2007. decemberi vizsgaidőszakkal kezdődően a teszteken és a nemzetközi bizonyítványon is már az új szintmegjelölés szerepel az alábbiak szerint:
korábbi „A" szint = új, KER szerinti A2
korábbi „B" szint = új, KER szerinti B1
korábbi „C" szint = új, KER szerinti B2
korábbi „D" szint = új, KER szerinti C1

Kedvező fejlemény a vizsgázók számára, hogy a három akkreditált ECL vizsganyelv (angol, német és magyar) mellett további 8 ECL vizsganyelvből (olasz, spanyol, lengyel, szlovák, román, bolgár, orosz és szerb) is szerezhető akkreditált bizonyítvány külön vizsga letétele nélküli honosítási eljárással.

2008-ban hagyományosan a szokásos 5 vizsgaidőszakban (február, április, június, október, december) tehetnek az érdeklődők ECL nyelvvizsgát. További részletes vizsgainformációk: www.ecl.hu

forrás: www.fisz.hu

 

 

vissza a hírekhez