4 halszelet,
4 nagy burgonya,
6 dl olaj,
citromszeletek a díszítéshez.
A hal bundázásához:
10 dkg liszt,
fél kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál só,
kevés víz
Elkészítés:
Először elkészítjük a hal bundázásához való anyagot. Megfelelő edényben elvegyítjük a lisztet, a sütőport és a sót. Lassan hozzáadjuk a vizet, s addig kevergetjük, míg a massza folyékonnyá válik. Harminc percig állni hagyjuk. A burgonyákat másfél centiméteres szeletekre vágjuk, konyharuhával megszárítjuk. Az olajat mély serpenyőbe öntjük, felmelegítjük 170 fokra. Az olajban kis adagokban megsütjük a burgonyahasábokat, s lehetőleg drótkosárba tesszük, sütőben, melegen tartjuk. A haldarabokat megforgatjuk a bundában, s forró olajban kb. négy percig sütjük, míg egyik oldaluk aranysárgára pirul, azután megfordítjuk, s a másik oldalán ugyanannyi ideig sütjük. Hasábburgonyával, citromszeletekkel körítve tálaljuk.
angol