Saturnus Nyelviskola Miskolc

Hírek, érdekességek

Bolognai spagetti

Ki ne ismerné a finom bolognai spagettit? De vajon hogyan készül a klasszikus változat? Ezt ismerhetitek meg a következő receptből.

 

Hozzávalók:
A szószhoz:
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
kb 50 ml víz - felöntéshez
kb 3 nagy csipet só
ízlés szerint őrölt fekete bors
1 púpozott teáskanál oregánó
1 púpozott teáskanál bazsalikom
250 g darált sertéshús
250 g darált marhahús
200g paradicsom püré

A tésztához:
2 l víz
1 kiskanálnyi só
50 ml olaj
300g nyers spagetti tészta

A díszítéshez:
friss bazsalikom
reszelt trappista sajt, vagy parmezánsajt

Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Ledaráljuk a húsokat. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát, és rögtön fel is öntjük vízzel, hogy meg ne égjen a fokhagyma. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb. 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, ha szükséges cukrozzuk. Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz! A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva, friss fűszerekkel dekorálva tálaljuk.

vissza a hírekhez